A Személyes Történelem Kiadó honlapja

a megőrzött magánemlékezet

Érdeklődés visszaemlékezés kiadásáról

A Személyes Történelem Kiadó történelmi értékű kéziratokat keres kiadásra.

A kiadó érdeklődési köre

A kiadó profiljába tartozik minden olyan kötet, amely a szerző által személyesen megélt történelmet meséli el.

Ebbe a körbe tartozik az önéletrajz, családtörténet, szakmai vagy közéleti pályafutás, cég- vagy intézménytörténet, a sorsfordító történelmi események szemtanúinak elbeszélései és naplói, jelentős személyiségek magániratai stb.

A kiadó nem ad ki irodalmi írásokat (akkor sem, ha megtörtént eseményeken alapulnak), személyes fejlődéstörténeteket (pl. egy betegség vagy szerelem megélését) és olyan történeteket, amelyek nem a szerző személyes élményein alapulnak (kivéve a közéleti szereplők professzionális történelmi életrajzait). Kizáró ok, ha a kézirat az interneten szabadon elérhető, már megjelent könyv alakban, vagy a szerzői jogai kétségesek.

Megőrzés és közkinccsé tétel

A visszaemlékezés mindig szól a jövő generációinak. A személyesen átéltek rögzítése önmagában is fontos, hiszen eljön az idő, amikor már nem lesz, aki elmesélje azt, aminek csak ő volt a szemtanúja.

A jó memoár azonban szól a kortársaknak is. A Személyes Történelem Kiadó ezért széles körben terjeszti a kiadványait. Alapesetben forgalmazunk a kiadóból az Ad Librum webboltján keresztül, a Bookline-ban, a Book24-en, a KELLO-n (könyvtárellátó) keresztül, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kiadói standján, az Ünnepi Könyvhét kiadói standján és egyéb kiadói rendezvényeken. A könyvkereskedelemben is piacképes köteteket eljuttatjuk a boltláncokba (Libri, Líra és az Alexandra hálózat utódjai). A könyv e-book változatát, amely a világ minden részén könnyedén megvásárolható, számos online könyvesboltban terjesztjük: Google Play Books (Android telefonok), iBookstore (Apple iTunes), Bookline.hu, Libri.hu, Lira.hu, Multimediaplaza.com, Kobo, e-letoltes, Ekonyv.hu, Barnes & Noble, Elefant.ro, és még tucatnyi online könyvesboltban.

Kiadási előfeltételek

A kiadás legfőbb előfeltétele a történelmi érték. A kiadó csak olyan köteteket tesz közzé, amelyek az elmesélt történelmi korszakról valami egyedit és jelentőset mond el.

A kiadó biztosítja, hogy a szerző nem marad egyedül az emlékei megírásában és kiadhatóvá tételében. A kéziratokat a nyelvi ellenőrzésen túl igény esetén meg is szerkesztjük. Sőt, interjúk alapján a könyv megírásához is adunk szerkesztői támogatást. Ezekhez az előkészítési munkafolyamatokhoz a szerző anyagi hozzájárulását kérjük.

A kiadhatóság nem azonos az eladhatósággal. A megőrzésre méltó visszaemlékezések kiadásának jelentős részéből nem értékesíthető kellő számú példányban és megfelelő gyorsasággal. Ezért a költségekhez gyakran szerzői vagy szponzori hozzájárulást kérünk, amelynek mértéke és formája a kézirat készültségi fokától, a kötet kivitelétől és várható bolti forgalmától függ. Kérjük, a kiadás utáni érdeklődéskor vegye ezt figyelembe!

Jelentkezés

A visszaemlékezések kiadásával kapcsolatban az alábbi űrlapon léphet kapcsolatba velünk:

Az űrlap beküldése nem eredményez kötelezettséget sem a kiadó, sem a beküldő számára.