A Személyes Történelem Kiadó honlapja

a megőrzött magánemlékezet

A több mint kétszáz éves kávéházi cigányzenéért a hazai művészvilág nagyjain (Ady Endre, Krúdy Gyula, Gárdonyi Géza stb.) kívül nemzetközi tekintélyek, uralkodók, zeneszerzők – többek között Mária Terézia, Erzsébet királyné, Liszt Ferenc és Brahms – is rajongtak.

280 oldal, 130x200 mm, 3990 Ft ISBN 978-615-5758-40-9

Megjelenés: 2020. szeptember 18.

Megvásárolható:

Nyerges Erika: “Húzd rá cigány! Te örök, te áldott…” A kávéházi cigányzene története

A kávéházi cigányzene a mai napig szélsőséges érzelmeket ébreszt az emberekben. Vannak, akik dicsérik és a régi szép időket emlegetik fel, amikor még a prímás a fülükbe húzta a kedvenc nótájukat a terített asztalnál, míg mások elavultnak tartják. Szerintük nem felel meg korunk ízlésvilágának. Mégsem valószínű, hogy el fog tűnni, hiszen a több mint kétszáz éves „kávéházi cigányzene” igazi túlélő. Szerepéről, társadalomformáló és polgárosodást elősegítő hatásáról kevesen tudnak. Sikerei hozzájárultak Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez, kulturális forradalmához, irodalmi pezsgéséhez. A hazai művészvilág nagyjai (Juhász Gyula, Ady Endre, Krúdy Gyula, Gárdonyi Géza, Blaha Lujza és még sorolhatnánk) közül sokan barátkoztak cigányzenészekkel, de nemzetközi tekintélyek, uralkodók, zeneszerzők – többek között Mária Terézia, Erzsébet királyné, József főherceg, Liszt Ferenc, Debussy és Brahms – is rajongtak muzsikájukért.

Rendelje meg a könyvet egyszerűen!

Az alábbi űrlappal bármely Foxpost automatába megrendelheti a “Húzd rá cigány! Te örök, te áldott…” A kávéházi cigányzene története című könyvet 3990 Ft-ért, amely a csomagolási és szállítási költséget is magában foglalja. A megrendelés beérkezte után a kollégánk emailen felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a pontos csomagautomatát és az egyéb kérdéseket (pl. céges számlázás) megbeszélje Önnel.

Kérjük, hogy a megrendelés elindítása előtt olvassa el az Általános Felhasználási Feltételeinket, amely az adatvédelmi szabályzatot is tartalmazza.