A Személyes Történelem Kiadó honlapja

a megőrzött magánemlékezet

128 oldal, 120x200 mm, 2490 Ft ISBN 978-615-5686-38-2

Megjelenés: 2021. október 29.

Megvásárolható:

Kassai Tibor: Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról

“Fiatal kutató-állatorvosként 1958-ban lehetőségem nyílt részt venni egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban. Tanulmányutam eseményeiről és tapasztalatairól részletes naplót vezettem, amelyet nem idegenek olvasmányának szántam. Az azóta eltelt hat évtized változásai – köztük magának a hatalmas Birodalomnak az eltűnése a térképről – azonban különleges értéket kölcsönöznek a Szovjetunióban élő emberek akkori életéről egy szemtanú által papírra vetett hiteles feljegyzéseknek.

Tanulmányutam során Moszkván kívül módom volt Kazahsztánban, Grúziában és Örményországban is több-kevesebb időt eltölteni. A szűkebb szakmámat érintő tapasztalataimról külön készítettem feljegyzéseket, a naplóm döntően az ottani életviszonyokról, az emberekről, az emberekkel való kapcsolataimról, kulturális eseményekről, látnivalókról készült érdekes jegyzeteket tartalmazza.

A közelmúlt történelme, a néprajz, a kultúra iránt érdeklődő olvasók naplójegyzeteimből képet kaphatnak a szovjet társadalom egy szegmensének az életéről a Sztálin halálát és Hruscsov fellépését követő, jelentős változások ígéretétől izgalmas időszakban.”

Kassai Tibor

professor emeritus

Rendelje meg a könyvet egyszerűen!

Az alábbi űrlappal bármely Foxpost automatába megrendelheti a Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról című könyvet 2490 Ft-ért, amely a csomagolási és szállítási költséget is magában foglalja. A megrendelés beérkezte után a kollégánk emailen felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a pontos csomagautomatát és az egyéb kérdéseket (pl. céges számlázás) megbeszélje Önnel.

Kérjük, hogy a megrendelés elindítása előtt olvassa el az Általános Felhasználási Feltételeinket, amely az adatvédelmi szabályzatot is tartalmazza.