A Személyes Történelem Kiadó honlapja

a megőrzött magánemlékezet

Egy egykori német katona, Ewald Pick orosz hadifogságban eltöltött négy évének történetét ismerhetjük meg ebből a kötetből.

204 oldal, 130x200 mm, 2990 Ft ISBN 978-615-5758-80-5

Megjelenés: 2021. október 19.

Megvásárolható:

Ewald Pick: Szibéria – a világ vége. Négy év orosz hadifogságban

Egy egykori német katona, Ewald Pick szovjet hadifogságban eltöltött négy évének történetét ismerhetjük meg ebből a kötetből. Lelki okokból a szerző nagyon sokáig senkivel sem tudott a hadifogságban történtekről beszélni, míg végül nyolcvanhárom évesen tollat ragadott és papírra vetette emlékeit.

A szerző újdonsült altisztként, a kapituláció után esett amerikai fogságba, majd mintegy negyvenezer katonatársával együtt átadták az oroszoknak. Negyvenhat napos út után érkeztek meg a számukra a világ végének tűnő közép-szibériai Sztara Kuznyeckbe.

Történelmünk ezen nehezen feldolgozható szakaszát jó stílusérzékkel, tényszerűen, nagy emberszeretetről tanúbizonyságot téve írja le. Nem célja a szemben álló felek negatív vagy pozitív színben való feltüntetése, mindvégig próbál objektív maradni.

Az időközben már elhunyt szerző vezető szerepet játszott a magyarországi német katonai sírok felkutatásában és a katonák méltó helyre temetésében.

Rendelje meg a könyvet egyszerűen!

Az alábbi űrlappal bármely Foxpost automatába megrendelheti a Szibéria – a világ vége. Négy év orosz hadifogságban című könyvet 2990 Ft-ért, amely a csomagolási és szállítási költséget is magában foglalja. A megrendelés beérkezte után a kollégánk emailen felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a pontos csomagautomatát és az egyéb kérdéseket (pl. céges számlázás) megbeszélje Önnel.

Kérjük, hogy a megrendelés elindítása előtt olvassa el az Általános Felhasználási Feltételeinket, amely az adatvédelmi szabályzatot is tartalmazza.