A Személyes Történelem Kiadó honlapja

a megőrzött magánemlékezet

Visszaemlékezés a kedves gyermekkorra, ami az aknák és jégtáblák közötti dunai meneküléssel ért véget.

160 oldal, 130x200 mm, 3490 Ft ISBN 978-615-6439-15-4

Megjelenés: 2023. február 8.

Megvásárolható:

Háry Pál: Világközepi élményeim. A gönyűi gyermekkortól a dunai menekülésünkig

A szerző 67 éve él Észak-Amerikában, 13 évig Kanadában és 54 éve az Egyesült Államokban. Az ott töltött évek ellenére mindvégig megőrizte ragaszkodását Magyarországhoz, szülőfalujához, Gönyűhöz. Ez utóbbit következetesen a „világ közepének” tekinti. Gyermekkorában olyan élményeket, impulzusokat, tapasztalatokat szerzett szülőhelyén, amelyek ma is motiválják cselekedeteit. Emlékezésének középpontjában a család meleg légköre, kedves iskolai élmények, a testvérekkel és a pajtásokkal megélt események felidézése áll. Gondolataiban ma is élénken él Németországba menekülésük a második világháború éveiben. A tíz-tizenegy éves fiú az MFTR1 nevű igazgatósági gőzös hajón, az aknákkal és jégtáblákkal teli Dunán tette meg útját. Történelmi léptékű eseménysorok, izgalmas fordulatok tették felejthetetlenné számára az oda- és visszautazást. Az 1935 és 1946 között játszódó, olvasmányos történeteket családi és helytörténeti képgyűjteményekből származó fotókkal hitelesítette. A szerző e helyütt mond köszönetet amerikai feleségének, testvéreinek, gönyűi barátainak, az adatközlőknek és elsősorban a könyv felelős szerkesztőjének az emlékirat elkészítéséhez nyújtott segítségükért.

Rendelje meg a könyvet egyszerűen!

Az alábbi űrlappal bármely Foxpost automatába megrendelheti a Világközepi élményeim. A gönyűi gyermekkortól a dunai menekülésünkig című könyvet 3490 Ft-ért, amely a csomagolási és szállítási költséget is magában foglalja. A megrendelés beérkezte után a kollégánk emailen felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a pontos csomagautomatát és az egyéb kérdéseket (pl. céges számlázás) megbeszélje Önnel.

Kérjük, hogy a megrendelés elindítása előtt olvassa el az Általános Felhasználási Feltételeinket, amely az adatvédelmi szabályzatot is tartalmazza.